fbpx

-By Stefanie-

vandegroei.nl

Wat zou ik graag een tuin willen! We zijn blij met ons balkonnetje, waar een paar fijne potjes met kruiden staan, maar helaas is onze bovenwoning niet het meest geschikt voor een moestuintje.

Dat doet Stefanie, van vandegroei.nl, toch slimmer!

Zij heeft sinds 2015 haar eigen moestuin in de tuin van Kasteel Groeneveld. Een plek waar ze haar passie voor de natuur, tuinieren, lekker en gezond eten en duurzaamheid kan samenbrengen en ook nog eens kan inzetten voor haar eigen webshop. 

Dankzij haar kan iedereen eigen kruiden, groente en fruit kweken!

Nieuwsgierig geworden? Dat kan haast niet anders! Lees vooral lekker verder over dit Kleine Bedrijfje :-).

De liefde voor het oogsten van je eigen groenten ontstond bij Stefanie al vroeg. Als kind kweekte ze al zelf aardappels, wortels en courgettes en nu ze zelf kleine kids heeft geeft ze deze liefde voor de natuur graag door. Aan hun én aan ons! 

“Mijn ambitie is om mensen te leren hoe je eigen kruiden, groente en fruit kan kweken, te inspireren om met de seizoenen mee te eten én om ouders en kinderen te leren hoe groente en fruit groeit. Persoonlijke aandacht staat centraal.”

In haar eigen webshop, vandegroei.nl, vind je dan ook een onwijs fijn assortiment: Van producten die je helpen met het opzetten van je eigen moestuin, zoals zaden, potten en zelfs complete kweeksets, tot prachtige sets met edelstenen en haar eigen gekweekte droogbloemen.

“Ik vind de natuur en alles wat het brengt super mooi, ontspannend en fascinerend. Hoe geweldig is het om een piepklein zaadje te planten, er goed voor te zorgen en er uiteindelijk super lekker van te eten?!”

En heb je hulp nodig bij het opzetten, kweken of oogsten, maar kun je het antwoord niet vinden tussen de kweektips op haar site? Neem dan gerust contact met Stefanie op of volg een van de (moestuin-) cursussen die ze aanbiedt om haar kennis te delen.

Duurzaam dus he?

Absoluut! Zoals Stefanie zelf zegt: “Duurzaam leven gaat hand in hand met de natuur.” De producten in haar webshop helpen jou een duurzamer leven te leiden, door je eigen tuintje te kunnen starten en onderhouden. 

Zelf kweken is lekkerder en duurzamer, omdat je eten geen logistiek proces door hoeft en er geen gifstoffen gebruikt worden.”

Daarnaast vind je bij vandegroei.nl een hele hoop andere, duurzame producten die gemaakt zijn van natuurlijk of gerecycled materiaal. Zo zijn haar droogbloemen afkomstig uit Nederland, vaak zelfs uit eigen tuin, en worden er geen kleurstoffen of bleek gebruikt bij het verwerken. Het hout voor de droogbloemenpost (of flowergrams) is gemaakt van omgewaaide bomen uit haar woonplaats Baarn en wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Baarnsche bomen.

Producten van vandegroei.nl hebben?

Je vindt al Stefanies producten terug via het winkeltje op haar site: www.vandegroei.nl/winkel.

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.