fbpx

-By Josie-

Studio Josie

Oooh, ik word altijd zo blij van het ontdekken van nieuwe bedrijfjes..! Van die pareltjes die je dan zomaar ineens tegenkomt op Instagram. Of waar je langsloopt in een klein straatje ergens helemaal verstopt. Of bedrijfjes die zich aanmelden voor Klein Bedrijfje ;-).

Studio Josie is zo’n fijne ontdekking! Haar vrolijke prints sprongen gelijk in het oog en toen ze zich inschreef kon ik niet wachten om jullie ook met haar bedrijfje kennis te laten maken! 

Meer weten over kleurrijke ontwerpen?
Lees dan verder :-). 

Josie is de eigenaresse van bedrijfje Studio Josie. Deze intuïtieve ontwerper is gek op kleur en dat is duidelijk te zien in haar kleurrijke, minimalistische prints en ansichtkaarten! Stuk voor stuk te vinden in haar eigen webshop. 

“Ik hou ervan om te spelen met vormen en kleuren, het liefst zo minimalistisch mogelijk. Als ik ergens, bijvoorbeeld op de Utrechtse bloemenmarkt, een mooi kleurenpalet zie, fotografeer ik dat om naar terug te grijpen tijdens het illustreren. Mensen herkennen mijn werk ook aan het kleurgebruik.”

Alle prints in de Studio Josie shop zijn geprint met een glicée printer op hoog kwaliteit papier. Deze combinatie zorgt voor prints van museumkwaliteit. Je vindt bij Josie inmiddels meerdere collecties terug, zoals de ‘Italian Landscapes’ collectie, die is gebaseerd op haar favoriete vakantieland. 

“In Italië op het platteland zie je de mooiste wijnvelden die vloeiend in elkaar overlopen. Dit soort vormen en kleuren spreken me enorm aan. Daardoor geïnspireerd, ga ik illustreren. Mijn tweede collectie, ‘Shadows’, komt voort uit verlangen naar zomer en vakantie. ‘Ik zal vast niet de enige zijn die vakantie heeft gemist de afgelopen anderhalf jaar’. Met dat gevoel, ben ik gaan illustreren.” 

En hoewel Josie geïnspireerd wordt door haar omgeving of gevoel komen haar collecties verder heel intuïtief, en meestal op de computer, tot stand. Als ik begin, heb ik vaak nog geen idee van wat het moet worden. Ik speel met vormen en kleuren en verschuif ze, net zo lang tot het interessant wordt. Totdat het voor mij esthetisch klopt.”

Studio Josie | Minimalistische ansichtkaarten Italian Landscapes
Studio Josie | Minimalistische prints Night en Mountains
Duurzame prints en ansichtkaarten

Van het uitwerken van de collecties tot aan het verpakken van de pakketjes. Josie doet alles helemaal zelf! Echt een Klein Bedrijfje dus, maar daarnaast ook heel duurzaam: 

“Studio Josie is mijn ‘one-woman-does-it-all studio’. Zo staat er hier een glicée-printer waarmee ik bestelde prints direct op museumkwaliteit afdruk. Handig én duurzaam, want ik zit zo nooit met restpartijen.”

Producten van Studio Josie hebben?

Je vindt al Josie’s prints terug via haar webshop: www.josie.shop.

Studio Josie | Minimalistische print Road
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.