fbpx

-By Rebecca-

Sagstrom & Co

Nepal, ooh man..
Een land dat echt al jaren op m’n wishlist staat. En niet voor niets! Ik hoor zulke mooie verhalen van mensen die er zijn geweest, zoals bijvoorbeeld van de initiatiefneemsters achter Sagstrom & Co: Rebecca en José. 

Tijdens hun reis in Nepal kwamen ze in aanraking met het authentieke handgeschepte Lokta papier. 

Sagstrom & Co gebruikt dit papier inmiddels voor al hun ontwerpen, omdat het niet alleen van super hoge kwaliteit is (het lijkt zelfs een beetje op stof in plaats van papier), maar ook heel duurzaam!

Meer weten over dit materiaal en alle mooie producten die Sagstrom & Co ontwerpt en maakt?
Lees dan verder ;-).

 

      Snel naar Duurzame Bedrijfjes

Online
Contact

Ssagstromandco@gmail.com

Als ik over hun webshop struin word ik al helemaal hebberig. Rebecca (grafisch ontwerper) en José (kunstenaar/illustrator) maken, met hun bedrijf Sagstrom & Co, namelijk zulke mooie producten! Hun ontwerpen zijn gebaseerd op Nederlands, maar ook Scandinavisch design en gedrukt op Lokta papier. 

Tijdens hun reis in Nepal kwamen ze in aanraking met dit authentieke handgeschepte papier en sindsdien worden al hun producten van dit papier gemaakt. Lokta papier wordt met de hand gemaakt, waardoor alle producten stuk voor stuk uniek zijn! 

“We raakten onder de indruk van de zeer goede kwaliteit en de puurheid van het materiaal. Dit leidde tot mooie ‘Wall Treasures’. Onze producten zijn hand & ‘fair’ vervaardigd door middel van al oude ambachten in Nepal.”

De producenten in Nepal werken samen met vrouwen uit de omgeving. Lekker lokaal dus! Op deze manier levert de productie van Sagstrom & Co een bijdrage aan betere leefomstandigheden voor de producenten, hun werknemers en hun families. Maar daarnaast is het papier ook nog eens duurzaam…

Duurzaam papier? Tell me more!

Yes, heel graag! Lokta papier wordt namelijk gemaakt van bladeren van de Lokta plant. Dit is een plant die heel snel weer aangroeit (mits op de goede manier gesnoeid) en daardoor één van de meest eco-vriendelijke papiersoorten produceert. Het papier wordt gedroogd in de zon, waardoor er geen machines aan te passen hoeven te komen. Daarnaast gebruiken Rebecca en José voor de zeefdrukken inkt die niet op oliebasis, maar op waterbasis is.

“De verpakkingsmaterialen die wij gebruiken om onze producten in te versturen zijn voornamelijk hergebruikt. Verder  geven we onze producenten een eerlijke prijs en genoeg tijd geven om de producten zorgvuldig voor ons te kunnen maken.”

Producten van Sagstrom & Co hebben?

Don’t worry, je hoeft er niet helemaal voor naar Nepal ;-). De meiden van Sagtrom & Co hebben namelijk een hele fijne webshop waar je terecht kunt voor hun mooie producten: www.sagstromandco.com.

Kerst bij Sagstrom & Co.

Speciaal voor de Kerst werd er nog meer moois uit de kast getrokken en maakten Rebecca en José een speciale kerstcollectie met kaarten en decoratie, zoals deze prachtige poster en wall art. Je vindt de volledige Kerstcollectie hier terug.

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.