fbpx

-By Ernst-Jan-

NoMorePlastic

In 2018 werd de eigenaar van NoMorePlastic, Ernst-Jan, tijdens zijn vakantie op Samos, geconfronteerd met het zoveelste nieuwsbericht over plasticafval: Een griend was aangespoeld op Thailand met 8 kilo plastic in z’n maag!

World Environment Day (5 juni) stond voor de deur en dat was voor hem het teken om te starten met NoMorePlastic. Een webshop waar je duurzame shoppers vindt, als alternatief voor de plastic tas!

Meer over weten? Dat snap ik! Even doorscrollen dus ;-).

Ernst-Jan wilde niet zomaar een bedrijf beginnen, maar iets doen voor de wereld en met name aan de plastic-soep. Ons plastic afval bestaat voor het grootste gedeelte uit plastic wegwerptasjes. En hoewel er al veel aan gedaan wordt, zoals het verbieden van gratis tasjes, kun je bij veel winkels nog heel makkelijk een plastic tasje scoren. En daar wil Ernst-Jan (en ik!!) graag vanaf!

Zijn shoppers zijn dan ook hét alternatief voor de plastic tas die je gebruikt voor jouw dagelijkse boodschappen :-). 

“Ik wilde iets goeds doen. Iets betekenen voor de wereld. Volgens mij is dat met NoMorePlastic goed gelukt. De kunst is nu om mijn tijd goed te verdelen tussen het veroveren van de wereld met NoMorePlastic, naast m’n fulltime baan alsook mijn mooie gezin met Nadesha en onze zoons Jack en Billy.”

De shoppers zijn gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens en hebben originele en lokale prints. Zelf heb ik al een jaartje een shopper in huis, nadat ik NoMorePlastic leerde kennen via een vriendin, en deze stevige tas gaat écht overal mee naar toe. Hij is zelfs mee geweest naar Turkije vorig jaar, om daar het goede voorbeeld te geven ;-). 

Kortom: Deze shoppers zijn praktisch en mooi, maar draag je ook nog eens met trots. En vergeet je dus echt niet als je de deur uit gaat! 

Duurzaam dus he?

Yes, niet alleen omdat ze ervoor zorgen dat er minder plastic tasjes over de toonbank gaan, maar ook nog eens omdat ze gemaakt zijn van gerecyclede bedlinnen en tafellakens. Bovendien steun je met de aanschaf het goede doel, want 25% van de opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation! 

“De Plastic Soup Foundation genereert continu aandacht voor de plastic vervuiling, zorgt voor educatie over het probleem én stimuleert oplossingen om de plastic soep aan de bron te bestrijden. Meer informatie vind je op 
www.plasticsoupfoundation.org.”

Shoppers van NoMorePlastic hebben?

Dat is een makkie! Bestellen kan via www.nomoreplasticbags.nl. Ben je toevallig als bedrijf op zoek naar een origineel en duurzaam relatiegeschenk? Dan biedt NoMorePlastic ook de kans om de shoppers te voorzien van een custom print. 

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.