fbpx

-By Saskia-

HeyHej

Wow! Soms kom je een webshop tegen die zó goed bij je past, dat je eigenlijk alles wel zou willen kopen. Heyhej is voor mij zo’n webshop! 

Alles in het winkelmandje please, want deze webshop staat boordevol met producten van kleine (en iets minder kleine) bedrijfjes. Stuk voor stuk uit Europa en ook nog eens duurzaam. 

Een plan voor een eigen webshop is er (nog) niet, maar als ik er zelf ooit eentje zou willen beginnen dan is deze webshop van Saskia volgens mij het ideale voorbeeld. Haha! 

Meer weten over haar shop en producten? 
Lees dan snel verder :-).

Dat ontwerpster en eigenaresse Saskia gek is op reizen is wel duidelijk: de laatste jaren woonde zij niet in Nederland, maar onder andere in Zweden en Schotland. En laten deze twee mooie landen nou ook een fantastische inspiratiebron zijn voor haar eigen webshop HeyHej. 

“Het vele reizen en wonen in andere landen inspireert mij enorm, evenals culturen, mensen en mooie bedrijven. Ik geloof er in dat je samen verder komt en niet alles alleen moet willen doen.”

De combinatie van Engels (Hey) en Zweeds (Hej) koos zij heel bewust en heeft natuurlijk alles te maken met haar tijd daar, maar ook met de door haar gekozen producten voor haar webshop. Zo leerde zij in Zweden onder andere hoe groot het effect is van het lokaal produceren van producten. En waardeerde ze cadeautjes, die per post van uit Nederland werden toegestuurd, nog meer na haar tijd in Schotland.

De producten in haar shop zijn om deze reden niet alleen duurzaam, maar komen het liefst bij kleine bedrijfjes vandaan die gevestigd zijn in Europa. Daarnaast past een groot deel van haar persoonlijke cadeautjes door de brievenbus!

“Ik word enorm blij van het idee om kleine ondernemers te helpen. Creatievelingen die, net als ik, elke keer juichen als er een nieuwe bestelling binnenkomt. Ondernemers die geven om de natuur en hun werknemers.”

Naast de producten van verschillende, kleinere Europese merken, staan er ook een aantal producten van Saskia zelf op haar site. Zoals haar “Message in a bottle”-flesjes die ze in samenwerking met Birambi ontwierp.

Duurzaam dus he?

Zeker! Saskia’s doel is om de wereld mooier en beter te maken. Dit probeert zij onder andere te doen door mensen blij te maken met hun aankoop en ze op een bijzondere manier te verrassen als ze een cadeautje vanuit haar shop ontvangen. 

“Tegelijkertijd wil ik lokaal ondernemerschap stimuleren. Ondernemingen die goed zijn hun werknemers door goed met hun om te gaan en eerlijke lonen betalen.”

Daarnaast kijkt Saskia kritisch te kijken naar hoe producten geproduceerd worden, waar het vandaan komt en welke materialen er gebruikt zijn en probeert ze achter de schermen duurzame en bewuste keuzes te maken: 

“Zo brengen wij goede dozen en vulmateriaal (waarin ik mijn nieuwe voorraad in ontvang) die wij zelf niet kunnen gebruiken, met de bakfiets naar een webshop een paar straten verderop.”

Producten van HeyHej hebben?

Dat is een ‘piece of cake’ via haar fijne website www.heyhej.nl of ga direct naar de onderstaande producten door te klikken op de foto’s:

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.