fbpx

-By Jort&Petra-

Desired-Design

Als je dezelfde passie voor interieur en industrieel ontwerp hebt dan is het niet zo raar dat je ook besluit samen een eigen bedrijfje te starten.

Jort en Petra besloten hier dan ook meer mee te doen en begonnen hun eigen webshop en merk Desired-Design. Samen ontwerpen en maken zij unieke én duurzame woonaccessoires, sieraden en meer. 

Daar worden wij natuurlijk heel blij van, toch ;-)?

Desired-Design is het jonge bedrijfje van Jort en Petra. Twee industrieel product ontwerpers met een grote passie voor het ontwerpen van interieur items. Voor Desired-Design ontwerpen ze samen moderne fashion- en woonaccessoires, waarvoor ze alleen de mooiste materialen en productietechnieken gebruiken. 

“Een groot deel van onze collectie maken we ook zelf met de hand. Zo weten we zeker dat de items aan onze eisen voldoen en onder goede omstandigheden zijn gemaakt (geen kinderarbeid of onderdrukt personeel) en het is gemakkelijker om kleine unieke oplages te maken of iets klant specifiek te maken. Denk bijvoorbeeld aan de porseleinen potjes die door onszelf worden gegoten en met de hand worden beschilderd met glazuur.”

Elk product van Desired-Design is dus net even anders of wordt, zoals hun leren oorbellen, alleen in kleine oplages gemaakt. Op zoek naar een uniek product? Dan ben je hier dus absoluut aan het goede adres!

Desired-Design | Hexagon wandsysteem.
Desired-Design | Eigenaar Jort met lasergesneden houten lamp Triple.
Handgemaakt vs Industrieel

Naast interesse voor het handgemaakte hebben Jort en Petra ook een grote interesse voor moderne productietechnieken. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld 3D printers en lasersnijders voor sommige sieraden en woonaccessoires. 

“Deze technieken leveren op zichzelf al een bijdrage aan de vormgeving, denk bijvoorbeeld aan het zwarte randje wat bij het hout ontstaat door het lasersnijden.”

Desired-Design | Duurzame porseleinen bloempotten en vaasjes.
Duurzaam Desired Design?

Yes, zeker! Jort en Petra gebruiken het liefst materialen die lang mee gaan, zoals porselein en leer. Hun macramé items (plantenhangers, wandkleden, lampen) worden gemaakt van katoen dat is gecertifieerd met het Standard 100 Oeko-Tex label. Wat inhoudt dat het is gerecycled en geen schadelijke stoffen bevat.

“Onze items hebben zo min mogelijk verpakking en verpakkingen voor het verzenden worden zoveel mogelijk hergebruikt. Als we nieuwe verpakkingsmaterialen aanschaffen gebruiken we zoveel mogelijk ecologische verpakkingsmaterialen.”

En leuk om te weten: Hun producten worden zoveel mogelijk binnen Nederland gemaakt. “Zo zorgen we voor minder vervoer wat ook weer bijdraagt aan minder uitstoot.”

Producten van Desired-Design hebben?

Dan zou ik snel naar hun webshop gaan om alle mooie en duurzame producten terug te vinden: www.desired-design.nl.

Desired-Design | Hexagon wandsysteem.
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.