fbpx

-By Jeanine-

Boereland Greens

Microgroenten. Ik kende het nog niet Jij wel? 

Ze zijn super goed voor je gezondheid, super klein en het leukste is dat je het zelf kan kweken! En je hebt er niet eens zoveel ruimte voor nodig. 

Meer hierover weten?
Lees dan vooral verder!

Eigenaren Waldemar en Jeanine woonden in Hong Kong toen Covid-19 toesloeg. Ze voelden de noodzaak om te werken aan zelfvoorzienend zijn en dat was het moment om zich meer te verdiepen in microgroenten. 

”We houden van het idee om je eigen voedsel te verbouwen en dat het in zo’n korte tijd groeit, is natuurlijk helemaal een bonus.”

Microgroenten zijn een voedseltrend van de toekomst en worden nu al geoogst op Antarctica en in ruimtestations. Ze willen hun opgedane kennis en ervaring graag delen met anderen om ze te inspireren zelf voedsel te kweken. Ben je benieuwd hoe het precies werkt? Neem dan vooral even een kijkje op de website en verdiep je in de wereld van deze superfoods. 

boerelandgreens
boerelandgreens
Duurzaam dus he?

Jazeker! De missie van Boereland Greens is dat de volgende generatie geïnspireerd raakt om duurzamer te denken en te leren kwaliteitsvol voedsel te kweken, terwijl de voedselketen zo kort mogelijk blijft. Dus duurzamer dan dit wordt het haast niet toch!?

Het telen van microgroenten vereist heel weinig ruimte, de grond wordt gerecycled en er worden veel kleinere hoeveelheden water gebruikt dan de traditionele landbouwmethoden. Daarnaast worden de groenten zonder pesticiden of chemicaliën geteeld. 

Zelf ook aan de slag?

Je vindt alle producten terug via www.boerelandgreens.nl. Een leuke tip? De Kweek Kaart is een creatief geschenk, met een persoonlijke boodschap en een gezonde inhoud. Je geeft een uniek cadeau, waarbij de ontvanger hun eigen kleinschalige microgroenten kan zaaien, oogsten en op eten. 

boerelandgreens
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.