fbpx
Door gastblogger Reggy

Door gastblogger Reggy

Waar zijn al die leuke conceptstores, fijne boetiekjes en lekkerste lunchrooms? Onze gastblogger Reggy heeft er een neusje voor hoor!

Deze fotografe en personal branding specialiste heeft een bak aan ervaring opgedaan met haar eigen blog www.stadsblogger.nl en gaat nu voor jou op zoek naar de leukste Kleine Bedrijfjes en hun verhalen.

Door gastblogger Reggy

Door gastblogger Reggy

Waar zijn al die leuke conceptstores, fijne boetiekjes en lekkerste lunchrooms? Onze gastblogger Reggy heeft er een neusje voor hoor!

Deze fotografe en personal branding specialiste heeft een bak aan ervaring opgedaan met haar eigen blog www.stadsblogger.nl en gaat nu voor jou op zoek naar de leukste Kleine Bedrijfjes en hun verhalen.

Utrecht | Reggy’s favoriete kleine bedrijfjes in Utrecht.

Eerlijk is eerlijk: ik heb dit eerste blog een klein beetje uit lopen stellen, omdat ik mezelf introduceren zo lastig vind. Ik vind het zoveel makkelijker om andere toffe ondernemers te introduceren, dan mezelf. Maar vooruit, ik moet eraan geloven én meteen ook een vraag voor jou, want ik wil graag weten wat jouw favoriete Kleine Bedrijfje is. Laat daarvoor even een berichtje achter onder deze post :-). En nee, je mag jezelf als ondernemer nu even niet noemen. Zet iemand anders in de spotlight. Iemand anders die het zo verdient!

Hallo, mijn naam is Reggy.

Maar zoals gezegd zal ik eerst mezelf even introduceren. Mijn naam is Reggy, ik ben 29 jaar oud en woon in Utrecht. Mijn roots liggen in Brabant en daarom spreek je mijn naam wel uit met een ‘zachte G’. Wat voor veel mensen boven de rivieren lastiger blijkt dan ik had gedacht. Kennelijk dachten mijn ouders dat ik, net als zij, nooit boven de rivieren zou gaan wonen. Dat liep toch even anders.

Ik ben recent – in de corona crisis – mijn eigen bedrijf gestart: Reggy Photography. Met mijn bedrijf help ik ondernemers om hun online zichtbaarheid te vergroten en eigen te maken. Zodat ze in hun communicatie stijl en content strategie dicht bij zichzelf kunnen blijven en het past bij hun bedrijf. Dat doe ik door ze op de foto te zetten én ze vervolgens een stap verder te helpen: hoe zet je vervolgens kwalitatieve beelden ook zo goed mogelijk in?

Ik ga de komende tijd bij een aantal kleine bedrijfjes langs om te interviewen over het ondernemerschap én hun bedrijf. En daarbij maak ik uiteraard ook een aantal toffe foto’s. Wil jij dit, met jouw bedrijfje, ook? Laat het dan even weten via dit inschrijfformulier! Ik vind het een eer dat ik dit mag doen en ik hoop dat ik jullie mooie en gevoelige kant in zowel tekst als beeld mag vastleggen. En jullie daarbij een mooi podium mag geven.

Genoeg over mij, voor nu. Wil je meer weten over wat ik doe? Of gewoon wat meer over mij lezen? Dan kan dat op mijn website.

Favoriete kleine bedrijfjes in Utrecht.

Om mijn eerste blog te introduceren wil ik twee van mijn favoriete kleine bedrijfjes in Utrecht met jullie delen. Goed om te weten: ik ben dol op lekker eten én mijn huis staat vol met planten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we allemaal ons steentje proberen bij te dragen aan een duurzame wereld. En hoewel ik niet echt materialistisch ben, kan ik ook echt genieten van mooie, unieke items in huis. Een mooie en sfeervolle inrichting, die ik uiteraard ook op een mooie manier kan vastleggen. Dat gezegd hebbende, wil ik vandaag de volgende twee bedrijfjes in de spotlight zetten.

Vegan focacceria en design winkel: Life’s a Peach.

Mijn eerste favoriete plek is Life’s a Peach. Vanessa maakt de allerlekkerste focaccia’s, bombolino’s (Italiaaanse donuts) en pastel de natas. En dat niet alleen: alles is ook nog eens vegan! Haar missie is om vegan de norm te maken. Ze promoot het eigenlijk niet zo, omdat ze juist wil dat je het niet eens merkt. Of beter nog: je dit misschien wel lekkerder vindt dan wat je eerder geproefd hebt! Alle focaccia’s en pastel de natas zijn bij mij absoluut favoriet.

Daarnaast is haar hele zaak lekker roze, kleurrijk, staan er velvet meubels én biedt ze lokale ondernemers de mogelijkheid om hun spullen tentoon te stellen in haar winkel. Dus als je wacht op jouw lekkere goodies, kan je meteen even shoppen. Daarnaast heeft ze alle meubels in de zaak zelf gemaakt met haar vriend en zijn ook deze te koop.

Vanessa heeft echt persoonlijke aandacht voor je als je binnenkomt. En je merkt aan alles dat ze geniet van het contact met haar klanten. Een ondernemer die zeker haar passie in haar onderneming gelegd heeft. En ook daarom kom ik hier erg graag. Een aanrader als je op zoek bent naar vegan lekkernijen in Utrecht!

Een groene en vintage oase: Stek voor je Plek.

Nummer 2 op mijn lijstje heb ik pas net ontdekt: Stek voor je Plek. Niet zo gek dat ik ze pas net ontdekt heb, want de fysieke winkel is ook nog niet zo lang open. Margot van Stek voor je Plek stond eerder op verschillende markten (e.g. Swan Market) met haar stekjes in vintage potjes. Hoewel dit juist een spannende tijd is om te ondernemen, zag Margot de crisis ook als een kans. Omdat er wat panden leeg staan in deze tijd, konden ze tegen een mooie prijs nu een winkelruimte huren om vervolgens te kijken of de winkel gaat blijven.

Hoewel ik geen planten meer van mezelf mag kopen (want ik heb er al veel te veel), liep ik toch ook hier de deur weer uit met twee nieuwe plantenbaby’s in vintage potjes. Het is heerlijk om in deze winkel rond te lopen, met Margot te kletsen en al het groen te bekijken. En ook dat is niet het enige wat je hier kan kopen; alle vintage meubels in de zaak zijn ook te koop.

Al met al een heerlijke groene oase met een vintage touch. En om het je extra makkelijk te maken: Stek voor je Plek bevindt zich in dezelfde straat als Life’s a Peach. Mijn favoriete bedrijfjes op een rijtje.

En nu de vraag aan jou: wat is jouw favoriete kleine bedrijfje?

Fotografie door Reggy van Liempd

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Een huisnummerbord wordt ook wel het visitekaartje van je huis …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Meer gastblogs van Reggy

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.