fbpx
Duurzame Instagram Accounts | Een goede gids

Mijn favoriete, duurzame Instagram accounts.

Duurzaam leven, the eco-lifestyle, bewuster worden. Het is soms best een uitdaging, maar gelukkig hoef je deze niet alleen aan te gaan! Online zijn er inmiddels namelijk heel wat inspirerende bronnen te vinden om jou op weg te helpen naar een ‘more sustainable life’. Zelf haal ik veel inspiratie uit Instagram en daarom zet ik met liefde mijn favoriete, duurzame Instagram accounts voor je op een rijtje. Waarvan de meeste ook nog eens uit Nederland komen ;-).

Instagram accounts over zero-waste.

Al leef je nog zo bewust, tegen de hoeveelheid (plastic) afval die je automatisch ‘verzamelt’ is bijna niet op te boxen. Maar gelukkig is er online genoeg hulp te vinden om je leven iets meer zero waste te maken!

Duurzame Instagram Accounts | Het Zero Waste Project van Nicky en Jessie Kroon.

Het Zero Waste Project.

Eén van mijn favoriete, duurzame boeken is Het Zero Waste Project door Jessie en Nicky Kroon. Zij probeerden een maand lang zero waste te leven en inmiddels zijn ze al heel wat jaartjes verder. Deze experts op het gebied van zero waste in Nederland delen hun belangrijkste tips niet alleen in hun boek, maar ook via social media! Een heel fijn duurzaam Instagram account dus: Het Zero Waste Project.

Zero Waste Nederland.

Dit Nederlandse Instagram account is dé plek voor inspiratie zero waste leefstijl. Je vindt hier niet alleen tips voor thuis, maar ook fijne tips en tricks voor (kleine) ondernemers: Zero Waste Nederland.

Zerowaste.Japan.

Een heel fijn zero waste Instagram account om te volgen is Zerowaste.Japan. Deze pagina wordt beheerd door een Japanse mam van twee kids en laat je, op een hele simpele manier, zien hoe je minder afval kunt creëren. Love it!

Instagram accounts over duurzame en natuurlijke cosmetica.

Een duurzame (en liefst zero-waste) badkamer probeer ik al jaren voor elkaar te krijgen en lukt inmiddels aardig! De laatste plastic shampooflessen zijn de deur uit, microplastics vermijd ik en dingen als wattenschijfjes, tampons en plastic wattenstaafjes schaf ik niet meer aan. Maar de overstap naar natuurlijke cosmetica.. Daar was ik eerder eigenlijk niet zo mee bezig.

Dat is veranderd sinds ik de fotografie doe voor een Nederlands merk (Loveli) dat natuurlijke cosmetica maakt. Ik ben mij dankzij eigenaresse Linda niet meer alleen bewust wat cosmetica doet voor het milieu, maar ook wat het doet voor jouw huid! Ben je net als ik op zoek naar troepvrije producten? Dan zijn deze Instagram accounts, met natural beauty’s, zeker de moeite waard om te volgen:

von Winckelmann.

Tijdens haar opleiding ontstond al de twijfel over klassieke beautyproducten. En toen Eva op onderzoek uitging naar de samenstelling en duurzaamheid hiervan, ontdekte ze genoeg redenen om deze de deur uit te doen. Ze schakelde volledig om naar natuurlijke, diervriendelijke, huidvriendelijke en ecologische cosmeticamerken. Via haar Instagram account houdt zij je op de hoogte van haar favorieten: von Winckelmann.

Based on nature.

Op het Instagram account Based on Nature komen Marijes grootste passies (natuurlijke cosmetica én duurzaam leven) samen. Daarnaast heeft ze een fijne blog, waar je alles over natuurlijke cosmetica kunt terugvinden: Based on nature.

Natural Heroes.

Weg met chemicaliën en back to basics! Natural Heroes laat zien dat je, met natuurlijke ingrediënten, zelf jouw eigen verzorgingsproducten kunt maken. Naast de fijne inspiratie vind je via hun webshop ook alle ingrediënten terug, zodat je gelijk aan de slag kunt: Natural Heroes

Op zoek naar duurzame cosmetica van Kleine Bedrijfjes? Check dan ook even mijn blog over shampoobars én haarzepen voor nog meer inspiratie.

Instagram accounts over duurzaam eten.

Een aantal fijne, duurzame Instagram accounts over eten kon ik natuurlijk niet achterwege laten. Omdat ik het zelf heel lastig vind om duurzaam (en bijvoorbeeld zonder vlees) te eten haal ik veel inspiratie uit de onderstaande accounts:

Wat eet je dan wel.

De naam van dit account zegt het al: Als je geen vlees en andere dierlijke producten wilt eten, wat eet je dan nog wel? Suzanne laat zien dat er nog genoeg te genieten valt als je vegan eet! Via haar Instagram account (en blog) vind je de fijnste vegan recepten terug: Wat eet je dan wel.

Huh is this vegan?

Zo fijn! Via de Instagrampagina (en website) Huh is this vegan? vind je een compleet overzicht van allerlei plantaardige producten. Handig om te checken wat voor veganistische alternatieven er allemaal zijn en waar je het kopen kunt.

Veggie reporter.

Veggie Reporter Miriam schrijft, fotografeert en kookt alleen maar vegan. Op haar Instagram account dus genoeg inspiratie voor vegan recepten, vegan producten en andere weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat veel citrusvruchten bedekt zijn met een laagje afscheiding van de lakschildluis? En dus niet vegan zijn?? Dat was echt een eye-opener voor mij en ik koop (onder andere) om die reden zoveel mogelijk biologisch :-).

Instagram accounts over duurzame fashion.

Duurzame fashion vind ik een lastige.. Er wordt zoveel kleding gemaakt en weggegooid, vaak compleet onnodig. Fast Fashion is niet mijn ding en om dit reden schreef ik eerder al eens een blog schreef over vintage kleding. Gelukkig bestaan er inmiddels een hele hoop voorstanders van slow fashion en vind je bij hun de nodige, duurzame inspiratie terug.

Duurzame Instagram Accounts | Duurzame accounts over fashion.

Let’s talk slow.

Het duurzame boek ‘A Sustainable Wardrobe’ heb ik nog niet thuis, maar gelukkig is schrijfster Stephanie van den Sigtenhorst ook online terug te vinden via Let’s talk slow. Een Instagram account én platform vol met tips voor een duurzame kledingkast!

Fair Friday.

Achter het duurzame Instagram account Fair Friday zitten de twee vriendinnen Anne en Elrike die alles delen over duurzame kleding. Je vindt hier onder andere inspiratie voor duurzame outfits, brandguides en duurzame fashion tips.

Nog meer duurzame Instagram accounts.

Go Green Muslimaa | Sustainability in the eyes of a muslima.
The Green Girls Club | De community voor vrouwen op weg naar een duurzamer leven!
Tiny tips that shake the world | Fun & easy sustainable living tiny tips for everyone.
HetkanWEL! | Over hoe jij de wereld groener, eerlijker, leuker kan maken.
The Green List | Volg de zoektocht van Sas naar een groener leven!
Goedvoordewereld | Mooie initiatieven, producten, duurzame hotspots & eco (chic) design.
Duurzaamopkamers | Duurzame, budgetproof tips.

Duurzame Instagram Accounts | Het Zero Waste Project van Nicky en Jessie Kroon.

Wat zijn jouw favoriete, duurzame Instagram accounts?

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Een huisnummerbord wordt ook wel het visitekaartje van je huis …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.