fbpx
Ecopods.be | Duurzaam schoonmaken in de badkamer met deze ecologische capsules.
Samenwerking

Samenwerking

Deze blogpost is een samenwerking. Klein Bedrijfje werkt uiteraard alleen samen met bedrijfjes die passen bij de site en onze filosofie :-). Dat kan betaald óf onbetaald zijn. Ook samenwerken met Klein Bedrijfje? Je vindt alle informatie hier terug.

Samenwerking

Samenwerking

Deze blogpost is een samenwerking. Klein Bedrijfje werkt uiteraard alleen samen met bedrijfjes die passen bij de site en onze filosofie :-). Dat kan betaald óf onbetaald zijn. Ook samenwerken met Klein Bedrijfje? Je vindt alle informatie hier terug.

Duurzaam schoonmaken met de plasticvrije capsules van Ecopods | Review én 10% korting!

Het huis schrobben vind ik helemaal niet erg om te doen, maar plasticvrij en duurzaam schoonmaken vond ik wel altijd een uitdaging. Tot ik benaderd werd door Ecopods om hun ecologische producten uit te proberen en ik mijn favoriete duurzaame schoonmaakmiddelen ontdekte :-). Nieuwsgierig waarom? En hoe jij (met korting) ook duurzaam kan schoonmaken? Lees dan deze Ecopods review!

Ecopods.be | Duurzaam schoonmaken in de badkamer met deze ecologische capsules.

Ecopods

Zodra de lente echt goed is begonnen (oké, het weer laat nu een beetje afweten..) begint het bij mij te kriebelen en wil ik aan de voorjaarsschoonmaak. Het hele huis gaat overhoop, raampjes worden opengegooid en ik ga flink aan de schrob. Heerlijk!

Ik heb inmiddels ook al heel wat duurzame schoonmaakproducten geprobeerd, maar werd nergens echt helemaal happy van. Reguliere schoonmaakmiddelen bevatten veel ingrediënten die ik liever niet gebruik, de hoeveelheid plastic flessen die overal in huis staan irriteert mij al jaren en veel natuurlijke middeltjes vind ik simpelweg niet goed genoeg..

Sterker nog: In het verleden heb ik zelfs een samenwerking met een bedrijf geweigerd, nadat ik een beetje treurig werd van hun product.. Het pakketje met duurzame schoonmaakproducten van het Belgische Ecopods was dan ook meer dan welkom en testte ik heel graag uit voor het schrijven van een review :-).

Hoe werken de Ecopods?

Ecopods heeft vier verschillende schoonmaakproducten: Een allesreiniger (blauw), sanireiniger voor de badkamer en het toilet (rood) en een ontvetter voor de keuken (geel) en een vloerreiniger (groen).

De eerste keer dat je bij Ecopods bestelt bestel je voor de allesreiniger, sanireiniger en ontvetter een aluminium fles, waar al een capsule in zit. Vul de flessen met kraanwater, laat ze even staan om de capsules te laten oplossen en voilá: Je kunt aan de schoonmaak! Is een fles leeg? Dan koop je een navulverpakking, met nieuwe drie capsules, waarmee je hem tot drie keer toe kunt navullen.

De groene capsules met vloerreiniger koop je zonder fles en stop je direct in je emmer met 5 tot 15 liter water. Een verpakking bevat 40 capsules.

Waarom is schoonmaken met Ecopods duurzaam?

De Ecopods maken zero-waste en duurzaam schoonmaken een stuk makkelijker door de combinatie van de herbruikbare flessen en ecologische capsules met schoonmaakmiddel. Hier zitten een aantal fijne voordelen aan:

Minder transport en opslag.

Doordat je maar eenmaal een fles hoeft aan te schaffen, hoeven er veel minder flessen opgeslagen en getransporteerd te worden. De flessen zijn daarnaast, op de capsule na, ook nog eens leeg. Het water voeg je zelf thuis pas toe, waardoor ze een stuk minder wegen dan reguliere schoonmaakmiddelen en ze tijdens transport minder ‘energie’ kosten. En dat is weer duurzamer dan zwaardere flessen, omdat je flink wat CO2 bespaard :-).

Geen plastic (oké bijna).

Alleen de sprays van de flessen is gemaakt van (hoge kwaliteit) plastic. De flessen zelf zijn gemaakt van aluminium. Hierdoor gaan ze superlang mee en kun je ze jarenlang navullen. Toch vervangen? Dan is aluminium een stuk beter te recyclen dat de plastic flessen van reguliere schoonmaakmiddelen.

Ecologisch, natuurlijk én vegan.

Yes, all of the above! De Ecopods zijn volledig oplosbaar, dankzij de biologisch afbreekbare capsules. Deze worden gemaakt van algen. Daarnaast zijn de schoonmaakmiddelen allemaal samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten: melkzuur (ontstaat bij de fermentatie van suikerbiet), kokosolie (gewonnen uit kokos), ethanol (ontstaat bij de fermentatie van suikerbiet), citroenzuur (wordt gewonnen uit citrusvruchten) en alkylpolyglycoside (plantaardige oorsprong).

De Ecopods zijn verder helemaal vegan en cruelty free, doordat er geen dierlijke ingrediënten inzitten en de schoonmaakmiddelen niet zijn getest op dieren.

Ecopods.be | Duurzaam schoonmaken in de keuken met deze ecologische capsules.

Review Ecopods.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: Ik ben fan! Dus deze review van de Ecopods is positief ;-).

Waar ik vergelijkbare producten niet goed genoeg vond schoonmaken, het lekker geurtje miste of ze simpelweg niet ‘duurzaam’ genoeg vond, is duurzaam schoonmaken met deze Ecopods voor mij een stuk makkelijker geworden!

Zo was ik positief verrast door de kracht van de ontvetter, die m’n fornuisje binnen no time weer spic en span maakte, en de badkamerreiniger, die niet alleen reinigt, maar ook ontkalkt. De vloerreiniger overleefde de kritische blik van m’n vriend, die niet zo happy was met het vorige schoonmaakmiddel. En ook de blauwe allesreiniger werkt top en heb ik inmiddels overal gebruikt: Inclusief op m’n spiegels en glazen douchewand om te checken of ik m’n glasreiniger de deur uit kan doen. En yes, dat kan ik ;-).

De schoonmaakmiddelen hebben verder hun eigen geurtje en ruiken (ook na een paar weken in de fles) allemaal heel fijn en zijn niet overheersend. De allesreiniger doet mij een beetje denken aan glasreiniger (waar je hem ook voor gebruiken kunt), de ontvetter is lekker fris en de reiniger voor in de badkamer ruikt fruitig. Mijn favoriet is de vloerreiniger die je, een paar uur na het schoonmaken, nog steeds ruikt. Love it!

Kortom: Ik heb eigenlijk niets te klagen en ben heel positief over deze fijne producten. Maar als ik dan tóch een puntje van feedback kan meegeven aan het Ecopods team is dat ik de allesreiniger (blauw) en badkamerreiniger (rood) steeds door elkaar haal door de kleur. Misschien ligt het aan mij, maar ik associeer blauw met badkamer, haha!

Duurzaam schoonmaken: Ecopods met korting!

Wil jij ook duurzamer schoonmaken? Speciaal voor de lezers van Klein Bedrijfje heeft Ecopods nu een hele fijne kortingsactie! Met de kortingscode 10kleinbedrijfje krijg je 10% korting op alle producten van Ecopods via hun webshop: www.ecopods.be.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Een huisnummerbord wordt ook wel het visitekaartje van je huis …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.