fbpx
Samenwerking

Samenwerking

Deze blogpost is een samenwerking. Klein Bedrijfje werkt uiteraard alleen samen met bedrijfjes die passen bij de site en onze filosofie :-). Dat kan betaald óf onbetaald zijn. Ook samenwerken met Klein Bedrijfje? Je vindt alle informatie hier terug.

Samenwerking

Samenwerking

Deze blogpost is een samenwerking. Klein Bedrijfje werkt uiteraard alleen samen met bedrijfjes die passen bij de site en onze filosofie :-). Dat kan betaald óf onbetaald zijn. Ook samenwerken met Klein Bedrijfje? Je vindt alle informatie hier terug.

Duurzaam notitieboek van nez living | Review.

Notitieboeken, lijstjes maken, stationery, ik ben gek op papier! Want hoewel (of misschien juist doordat) ik voor Klein Bedrijfje veel achter de computer zit, vind ik niets zo fijn als het letterlijk afstrepen van een ‘to do’ op mijn lijstje. En laat Vanessa, van nez living, nou zo lief zijn geweest om mij een prachtig, duurzaam notitieboek toe te sturen, zodat ik dit voortaan op een duurzame manier kan doen ;-). Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan lekker verder!

nez living | Duurzaam notitieboek voor je dagelijkse werk, bullet journaling en meer.

Zoektocht naar hét duurzame notitieboek.

Niet alleen Klein Bedrijfje staat vol met stationery, ook thuis ligt een (beschamende) hoeveelheid notitieboeken die ik over de jaren heen heb ‘gespaard’. Helaas lang niet allemaal duurzaam.. Of om een andere reden niet naar mijn zin, waardoor ik ze vaak (na drie verbruikte pagina’s) weer aan de kant legde.

Zelfs het veelal geliefde ‘uitwisbare’ notitieboek was niet aan mij besteed. Naast het feit dat ik twijfel over de daadwerkelijke duurzaamheid (plastic kaft, productieproces, gebruik whiteboard pennen) vind ik ze helemaal niet dezelfde ervaring geven als bij een ‘echt’ notitieboek.

Wachten tot de inkt droog is.. Schoonmaken met een spray en doekje.. Dop niet vergeten op de pen te doen.. Je snapt hem: De zoektocht naar het perfecte, duurzame notitieboek is één van mijn constante uitdagingen geworden!

Toen Vanessa mij dus vroeg om een leuke blogpost over haar duurzame notitieboekjes te schrijven stond ik dus te popelen: Ze zijn namelijk niet alleen super mooi, maar ook nog eens op een duurzame manier gemaakt. Echt over elk onderdeel is nagedacht, van de kaft tot de inhoud. En ik kon dan ook niet wachten tot m’n pakketje binnenkwam..

Hello, Luisa!

Yes, daar is ze! Keurig ingepakt in een milieuvriendelijk papiertje en daardoor een waar cadeautje om uit te pakken: Duurzaam notitieboek Luisa. Uit de verschillende notitieboeken, die nez living op de webshop heeft staan, koos ik voor deze versie in maatje medium en kleur tanzaniet. Medium (148 mm x 210 mm), omdat ik hou van compact. Tanzaniet, omdat ik gek ben op deze diepblauwe kleur. Het notitieboek bevat verder 3 bladwijzers en een penhouder en sluit met een rubberen band.

Handig om te weten: Luisa is ook te verkrijgen in een maatje groter (178,5 mm x 248,5 mm) en in de kleur robijn. Daarnaast vind je op de site ook zusje Lilly, die een iets andere kaft en sluiting heeft.

nez living | Duurzaam notitieboek met ecopapier Blue Angel

Bullet journaling met een duurzaam notitieboek.

Als je van bullet journaling houdt, dan zul je het raster met puntjes in deze notitieboekjes zeer waarderen. Ik in ieder geval wel! Want hoewel mijn bullet journal noodgedwongen is vervangen voor een digitale planning, zijn notitieboeken met streepjes nog steeds een no-go ;-).

Ben je zelf opzoek naar een fijn notitieboek voor een bullet journal? Dan zijn deze notitieboekjes dus perfect! Niet alleen trouwens vanwege dat raster met puntjes, maar ook dankzij de binding die ervoor zorgt dat je het boek helemaal plat kunt leggen. Handig!

Intentioneel leven.

Naast dat dit luxe notitieboek super geschikt is voor bullet journaling is deze ook nog eens een heel fijn hulpmiddel om intentioneel te leven. Intensie-wattes?! Vanessa legt het graag uit:

“In onze duurzame notitieboeken vind je tools om aan de slag te gaan met intentioneel leven. Tools dus die je helpen om je doelen en visies te bereiken, zonder te vergeten om met jezelf te verbinden. We focussen hierbij op drie thema’s, namelijk welzijn, productiviteit en duurzaamheid. Door gezonde gewoontes te creëren op het gebied van groei, inspiratie en plezier draag je zorg voor je eigen welzijn. Denk bijvoorbeeld aan beweging, opbouwen en behouden van relaties en het vinden van een goede balans.”

Kortom: Wil je weten hoe je bewuste beslissingen maakt over hoe jij je tijd structureert en organiseert? Dan is één van de duurzame notitieboeken van nez living absoluut aan te raden :-). En wil je meer weten over intentioneel leven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang Vanessa’s drie guides vol met informatie.

nez living | Eerste pagina duurzaam notitieboek Luisa

Waarom is dit notitieboek duurzaam?

Oké allemaal leuk en aardig al die handigheidjes, maar waarom is dit notitieboek duurzaam? Goede vraag! Want deze luxe notitieboekjes zijn zo praktisch en mooi dat ze bijna niet duurzaam lijken. Maar no worries, dat zijn ze wel degelijk!

Vanessa vertelt er zelf heel uitgebreid over op haar website, maar trust me: Ze doet er echt alles aan om haar notitieboeken zo duurzaam mogelijk (en met name zonder het achterlaten van afval) te produceren. 

Refuse, rethink, reduce, repurpose, recycle en recover.

Het idee van een circulaire economie vormt hierin de basis en houdt in feite in dat er geen afval meer zou hoeven te bestaan en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden :-). Dit dankzij de Engelse 6 R-en: Refuse, Rethink, Reduce, Repurpose, Recycle en Recover.

“Het doel is om duurzame ontwikkeling te bereiken en tegelijkertijd milieukwaliteit, economische welvaart en sociale rechtvaardigheid te creëren, voor het belang van huidige en toekomstige generaties, waardoor we een meer holistische kijk op het bedrijfsleven krijgen.”

Natuurlijke materialen.

Bij het ontwerp en de productie worden daarom alleen maar duurzame en natuurlijke materialen gebruikt. Zo bevatten alle notitieboekjes papier met het Blue Angel ecolabel, is de kaft van vegan leer en zijn de bandjes gemaakt van natuurlijk rubber en organisch katoen.

“Het papier in ons bullet journal heeft bijvoorbeeld het Blue Angel ecolabel. Hierdoor ben je ervan gegarandeerd dat er geen chloor wordt gebruik bij de productie en er geen gehalogeneerde bleekmiddelen zijn toegevoegd. Verder staat dit label garant voor de productie van duurzame producten, verminderde uitstoot van schadelijke stoffen en vermindering van geluid en elektromagnetische straling.”

Lokaal.

Daarnaast worden Vanessa’s notitieboeken ook nog eens op een maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt, zoveel mogelijk lokaal om het transport te beperken, en meestal in samenwerking met familiebedrijven. 

“We geloven dat alles in deze wereld met elkaar is verbonden. Daarom doen we alles met het grootste respect voor de mens en onze planeet.”

Review duurzaam notitieboek van nez living.

Eindoordeel: Ik ben gek op mijn nieuwe notitieboek! Niet alleen schrijft het fijn, door het zachte papier, het raster van puntjes én doordat hij helemaal plat ligt, maar deze luxe notitieboeken zijn ook nog een super duurzaam. En het feit dat over elk detail is nagedacht zorgt ervoor dat het bijna zonde is om te beginnen met schrijven. Bijna.. ;-).

Ook op zoek naar een duurzaam notitieboek? Je vindt Luisa en Lilly terug via de webshop van nez living.


Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Een huisnummerbord wordt ook wel het visitekaartje van je huis …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.