fbpx

De 6 leukste, herbruikbare mondkapjes van Kleine Bedrijfjes

Herbruikbare mondkapjes. In het voorjaar twijfelde ik al om deze blog te schrijven, maar toen leek het allemaal nog vrij tijdelijk. Misschien een beetje naïef, maar zelf had ik, als thuiswerkende, ook lange tijd geen mondkapje nodig. Niet wetende natuurlijk dat we, een half jaar later, er allemaal wel een paar in huis hebben liggen..

Of je het nou eens bent met het beleid of niet, op sommige plekken is het verplicht een mondkapje te dragen en laten we wel wezen, dan kan hij maar beter herbruikbaar zijn én er leuk uitzien, toch? En laat ik nou net een heleboel fijne Kleine Bedrijfjes in m’n netwerk hebben die de mooiste, herbruikbare mondkapjes maken. Lekker duurzaam én good-looking! En heel belangrijk: Dit zijn allemaal niet-medische mondkapjes.

Studio LaWiene

Wieneke, van Studio LaWiene, staat bekend om haar mooie prints en laat zij nou net één van die fijne motiefjes verwerkt hebben in haar eigen handgemaakte en herbruikbare mondkapje. Het mondkapje is achter je hoofd te knopen, zodat hij comfortabel zit en op maat te maken is. Daarnaast is hij te wassen op 65 graden.

Meer info over Studio Lawiene en waar je haar mondkapjes vinden kan vind je hier.

Tiendas Diferentes

Ook bij Jeanette, van Tiendas Diferentes, vind je duurzame mondkapjes. Deze mooierds worden met de hand gemaakt door Pop-up naaiatelier ‘Dames van de zijden draad’.

Meer info over Tiendas Diferentes en Jeanettes herbruikbare mondkapjes vind je hier.

KRUIMEL&KRENT

Lydia, van KRUIMEL&KRENT verkoopt, sinds de invoering van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, deze toffe, handgemaakte, herbruikbare mondkapjes. En dat niet alleen, ze doneert ook nog eens 50% van de aankoopkosten: “Ze kosten €10,- per stuk waarvan er €5,- naar het Longsfonds gaat. Ik verzend ze gratis in een mooi handgemaakt (cadeau)zakje.”

Meer info over deze fijne mondkapjes vind je via Lydia’s instagram.

Fish and Stars

Ook bij Fish & Stars kun je terecht voor mondkapjes. De eigenaresse, Paulien, is een expert in het hergebruik van textiel en maakt ze zelf van hergebruikt textiel, zoals kussenslopen en stoffen van de kringloop. Alleen het elastiek is nieuw :-).

Check de instagrampagina van Fish and Stars voor meer informatie!

Faith Lifeline

Mondkapjes die 100% Fairtrade zijn én ethisch verantwoord? Dan moet je bij Faith Lifeline wezen. De herbruikbare mondkapjes van Melanie worden namelijk handgemaakt in Cambodja, door medewerkers van Smateria. Dit is een organisatie die zich inzet voor het opbouwen en ondersteunen van een lokale gemeenschap, door een werkomgeving te creëren waar duurzaamheid voorop staat. En dankzij de mondkapjes kan een groot deel van de werknemers weer aan de slag!

Klik hier voor Faith Lifeline’s herbruikbare mondkapjes. Ze zijn te bestellen met printjes of tekst, en zelfs te personaliseren!

Kaplum

Wist je dat er elk jaar meer dan 5 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht komt? Plastic dat niet oplost, maar uiteen valt in kleinere stukjes, waardoor giftige stoffen vrijkomen.. Anne en Alper van Kaplum willen daar op geen enkele manier aan bijdragen en maken hun producten daarom van natuurlijke, duurzame materialen.

En aangezien het herbruikbare mondkapje nog wel even lijkt te blijven, besloten ze hun eigen versie te maken! Geheel in Kaplum-style, zodat je (als het dan toch moet) met iets moois op je snoetje loopt ;-).

Je vindt meer info over Kaplum en hun herbruikbare mondkapjes hier terug.

Update december 2020: Nog meer herbruikbare mondkapjes

Er komen steeds meer fijne, Kleine Bedrijfjes bij waar je ook herbruikbare mondkapjes kunt scoren! En die voeg ik natuurlijk graag toe ;-). Dusss, op zoek naar meer? Check dan ook even deze bedrijfjes:

OOAK | Dubbelzijdige mondkapjes van overgebleven stofstaaltjes!
I-Did Utrecht | Mondkapjes gemaakt in sociale ateliers.
The Domestic Botanist | Mondkapjes met scrunchie elastiek, comfy en stylish.
Poek_keepsyouwarm | Stuk voor stuk unieke mondkapjes, te bestellen via Facebook.
Ruth’s Couture | Comfy en uniek, verkrijgbaar via Etsy.
Mooi & Duurzaam | 100% Ethisch verantwoorde & Fairtrade mondmaskers.
Studio Sihombing | Herbruikbare mondkapjes van tweedehands Batik stoffen.

Heb jij al een fijn én herbruiktbaar mondkapje kunnen scoren? Ik ben heel benieuwd waar! Let me know, below ;-).

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Een huisnummerbord wordt ook wel het visitekaartje van je huis …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.